Arton Vapaavuoro- Blogi He puhuvat eniten, joilla on vähiten sanottavaa.

Suomalainen räppi menestyy

Miksi se räppi kuulostaa minusta älyttömältä mölinältä?

 

Eihän se tietenkään mitään merkitse

mitä minä ajattelen.

eikä siitä kukaan piittaa

eikä välitä

eikä tarvitsekaan välittää.

 

Mutta minua itseäni vain

se niin kovasti huolestuttaa,

etten näe enkä kuule

sitä tunnetta 

ja sitä taidetta

ja sitä hienostuneisuutta

minkä muut ihmiset siinä räpissä

kuulevat ja näkevät.

 

Mikä minussa on oikein vikana?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Sama vika minulla. Hälynä ja meluna koen. Tykönäni asiaa pohdiskellut, ensin olin valmis tuomitsemaan räpin tykkänään, että myös olisi huolestuttava merkki ihmisten pinnallistumisesta, samaa muutosta kuin esimerkiksi kiroilun yleistyminen ja että se on tullut hyväksytyksi myös esimerkiksi TVssä ja radiossa.

Nyttemmin olen pelännyt että se etten näe räpissä mitään minkä vuoksi siitä pitäisin on vanhenemisen mukanaan tuomaa kalkkeutumista mutta tämä vaihtoehdon suljen aina äkkiä pois mielestäni

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nyttemmin olen pelännyt että se etten näe räpissä mitään minkä vuoksi siitä pitäisin on vanhenemisen mukanaan tuomaa kalkkeutumista mutta tämä vaihtoehdon suljen aina äkkiä pois mielestäni."

Minä en sulje pois tätäkään vaihtoehtoa.

Ennen kalkkeutumisen merkkinä saattoi pitää sitä jos ei ymmärtänyt Rollareita ja Biitlesejä. No, ymmärsinhän minä, ymmärrän vieläkin, mutta en enää diggaa.

Sen sijaan joku jazzin legenda, tai vaikkapa Tina Turner, tai Barbara Streisand, tai vastaavat nykypäivänkin ilmiöt voivat jopa kolahtaa, samoin kotimaisista jotkut vanhoista ja uusistakin ilmiöistä, muttei vaan se räppi, ei minkään sortin räppi, ei kotimainen ainakaan, Siinä on kai jotain mystistä mitä vaan ei voi tajuta.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Harjotus tekkee mestarin, sitäkö aikansta treenaa, niin alkaa löytähmään sokea kanaki jyvän, mutten jaksa miekhään aina enkä ees usseitten esitysten kohala ponnistella, että avvautus.

Puheenaiheeseen liittyvää