Arton Vapaavuoro- Blogi He puhuvat eniten, joilla on vähiten sanottavaa.

Onko maailmassa yliluonnollisia asioita?

Aina välillä sitä törmää ilmiöön mitä ei pysty oikein järjellä selittämään, eikä käsittämään, kuten nyt tämä Kreikan kansanäänestys ja sen tulos. Miten voi ylivelkaantunut kansa suhtautua velkojaansa, joka olisi valmis lainaamaan lisää rahaa, noin ylimielisesti ja koppavasti?

Lisäksi kreikkalaiset, vaikka pyytävät lisää rahaa lainaksi, vaativat samalla vanhojen lainojen anteeksiantoa. Käyännössä tämä merkitsee sitä että he vaativat rahaa lahjaksi, eivät suinkaan kerjää, vaan vaativat, jotta he voisivat jatkaa elämäänsä ja kuluttamistaan kuten ennenkin. Velkojien vaatimat muutokset talouteen, joiden ansiosta heidän ei joskus tulevaisuudessa tarvitsisi lanata lisää, he torjuvat.  

----------

Luulisi ettei kreikkalaisilla ei olisi muuta mahdollisuutta kuin suostua velkojiensa ehtoihin, jotta saisivat lisää lainaa, mutta ei, he ovat ylpeitä, he eivät alistu. He eivät usko etteivät he saisi muilta rahaa joko velaksi tai lahjoituksina.

Varmaan kreikkalaiset ovatkin siinä oikeassa että eurooppalaiset auttavat jokatapauksessa, mutta heidän asenteensa on silti aivan uskomaton, voisi sanoa että suorastaan mahdoton.

--------

Mutta ei maailmassa ole mitään mahdottomia asioita tai mysteereitä oilemassakaan. Kaikelle kummalliselle, selittämättömän tuntuiselle ja yliluonnollisen tuntuiselle on olemassa selitys.

Vaikka tiedämme paljon meitä ympäröivästä maailmasta emme silti tiedä puoliakaan, ehkemme kymmemettä osaakaan, ehkemme sadasosaakaan.

Maailmassa on asioita joista emme tiedä mitään. Huippupolitikot, kuten Merkel ja Putin, tietävät asiota joista media ei tiedä mitään, emmekä me median kuluttajat tiedä mitään.

Joskus me maan matoset näemme omasta perspektiivistämme kapeassa näkösektorissamme häivähdyksen tai varjon jostain sellaisesta meille tuntemattomasta asiasta. Mietimme ja ihmettelemme sitä ja yritämme keksiä selitystä, emme löydä. Asia jää arvoitukseksi. Joskus asia saattaa ratketa. Nemme sen elukan tai asian josta varjo lankesi. Emme enää ihmettele.

Nyt on kuitenkin tämän Kreikan osalta ihmettelyn aika, kenteis joskus saamme tietää totuuden tästä ilmiöstä

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Maailmanpolitiikassa tapahtuu kulissien takana paljon enemmän ja paljon kovempia asioita kuin julkisuuteen kerrotaan. Kenties niin sanotun varsinaisen kylmän sodan aikana tilanne oli vielä selkeämmin sellainen. Varsinkin Suomen lehdistö ja media hehkutti YYA:ta ja liennytystä aina 70-luvulta lähtien, vaikka juuri silloin kylmä sota alkoi riehua suurimmilla kierroksillaan kuin koskaan johtaen lopulta Neuvostoliiton luhistumiseen. Kansat ja valtiot ovat enemmän historian lainalaisuuksien ajopuita kuin yleisesti ymmärretään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kansat ja valtiot ovat enemmän historian lainalaisuuksien ajopuita kuin yleisesti ymmärretään."

Ajopuun olisi syytä ymmärtää olevansa ajopuu jotta osaisi käyttäytyä sillä tavalla miten ajopuun on parasta oman etunsa mukaan käyttäytyä.

Jos ajopuu kuvittelee olevansa vaikkapa tukkjätkä, joka ohjailee muita ajopuita virran pyörteissä, se voi olla virheliike.

Suomessa on nyt taas näitä itsenäisyyden ja itsepäisyyden elkeitä, ajatellaan että tässä voidaan nyt ihan itse tehdä mitä halutaan, muista piittaamatta. Se on suuri ajatusvirhe. Eivät isotkaan maat voi tehdä mitä haluavat.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Apinat eivät vaan osaa, katsotaan asioiden mittakaavaa > Tiny blue dot https://photo3.ask.fm/254/634/721/-109996980-1t29i... Pienet ovat asiamme, säälittävätkin ;D

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ei tuo kreikkalaisten suhtautuminen ole mitään erikoista. Jokainen venäläinen puliukkokin tietää että Suomi on kupannut Venäjää koko sodan jälkeisen ajan. Venäjä on antanut vuosikymmeniä meille melkein ilmaiseksi polttaoaineet ja kaikkea muuta. Meidän korkea elintaso ei ole suomalaisten ansiota vaan yksiomaan venäläisten. Siksi suomalaisten pitää elättää täällä asustavat venäläiset ilmaiseksi.

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat